Campus Gotland välkomnar nya studenter

2018-08-31

Måndag 3 september startar läsåret på Uppsala universitet - Campus Gotland och vi förbereder oss på att ta emot de nya studenterna. I höst startar flera nya utbildningar och därmed kommer vi att få fler studenter än förra året. Just nu pågår registreringen och det är först ett par veckor in på terminen som vi vet exakt hur många studenter som kommer att läsa hos oss den här terminen, men jämfört med förra året går vi mot en ökning.

Samtliga nya studenter är inbjudna till en välkomstceremoni i S:t Nicolai ruin på måndag. Studenterna samlas kl 13.30 utanför Rindi-borgen på Tage Cervins gata och går sedan till S:t Nicolai genom stan ledda av Kunskapens riddare och rektor Eva Åkesson, båda till häst. Välkomstceremonin i S:t Nicolai  startar kl 14 och pågår ca en timme.

I år kommer vi att ta emot fler internationella studenter än tidigare och de har en egen välkomstdag fredag 31 august då de får riktad information om hur det är att vara student i Sverige. Orientation Day startar kl 9 i Restaurang Maltfabriken.

För att de nya studenterna ska få en bra start på sina studier och på sin tillvaro som studenter har vi satt samman ett program under de första veckorna. Studenterna kan bland annat åka med på en busstur runt norra Gotland  och gå guidad stadsvandring.