Student i sommar

Varmt välkommen till Uppsala universitet och Visby! På denna sida ger vi några tips till dig som ska läsa någon av våra kurser sommaren 2019.

29 april får du ditt antagningsbesked!

Om du sökt kurser till sommaren får du ditt antagningsbesked via ditt konto på Antagning.se skickat till den e-postadress du angav i ansökan.

Har du blivit antagen till en kurs?

Grattis, i så fall! För att inte att förlora din plats måste du dock också registrera dig på kursen! Observera att kurserna kan ha olika registreringsperioder ofta beroende på tid för kursstart (se när kurserna börjar och slutar) så det är viktigt att du registrerar dig i tid på din eller dina kurser. Information om just din kurs hittar du i Studentportalen som du kan söka fram här. I sökfältet anger du anmälningskod eller kursens namn.

Registreringen gör du i två steg:

  1. Gå till Studentportalen och aktivera ditt studentkonto. Har du redan ett konto går du direkt till steg 2.
  2. Logga in med ditt studentkonto i Studentportalen för att registrera dig. När du har registrerat dig får du en bekräftelse via e-post inom ett par dagar. 

Är du reserv?

Vi kallar reserver via den e-postadress eller det telefonummer du angivit på Antagning.se så se till att kolla din e-post innan och under kursstart så att du inte riskerar att förlora din reservplats. Observera: Om du inte ser mejlet från oss i din vanliga inkorg kan det ha hamnat i skräppostmappen så glöm inte att även kolla den om du inte ser mejlet i inkorgen.

Är du efterantagen eller antagen med villkor?

Information hittar du under kursens registreringsinformation i Studentportalen.

Har du frågor eller får du problem, ta kontakt med institutionen som ger kursen eller mejla Studentservice vid Campus Gotland.

Studentboende i Visby i sommar

Sommarboende i Visby

Vi samarbetar med Gotlands Studentbostad, Uppsala University Housing Office och Gotlandshem vad gäller sommaruthyrning av studentlägenheter i Visby. Det finns ett begränsat antal lägenheter så det är "först till kvarn" som gäller.

Läs om sommarboende 2019

Bra länkar för dig som studerar hos oss i sommar

Sommarkurser 2019

Ordinarie anmälningstid till kurser sommaren 2019 var öppen 20 februari - 15 mars via Antagning.se. Om du missade sista anmälningsdag (15 mars) och det finns platser kvar, kan du göra en så kallad Sen anmälan.