Campus Gotland

Eduroam = trådlöst nätverk på Campus Gotland

Eduroam (education roaming) är en världsomspännande tjänst för trådlöst nät som utvecklats för den internationella forsknings- och utbildningsvärlden.

Anställda och studenter vid Uppsala universitet kan använda eduroam, så länge du har ett giltigt anställd- eller studentkonto på universitetet.

För att kunna ställa in eduroam måste datorn vara på en plats där det finns möjligheter att nå det trådlösa nätet eduroam. Du behöver också ditt användarnamn och lösenord B vid Uppsala universitet.

Du kan sätta upp Lösenord B -  om du inte redan har ett - här:

Koppla upp dig mot det trådlösa nätet eduroam

När du har Lösenord B enligt ovan måste du ställa in eduroam så att du kan koppla upp dig med din dator, smarta telefon eller surfplatta. Se guider nedan:

Eduroam utanför Uppsala universitet

Studenter och anställda vid Uppsala universitet kan använda eduroam vid besök på andra lärosäten och en mängd andra ställen, där eduroam är åtkomligt. Ofta handlar det om publika platser som flygplatser och järnvägsstationer. Edurom finns även på en mängd andra ställen i världen.

Andra trådlösa nätverk

När du sitter i Campus Gotlands lokaler och vill koppla upp din bärbara dator, läsplatta eller smartphone så dyker alternativet "Campus Gotland" upp vid sidan av "eduroam".

Nätverket "Campus Gotland" använder vi för gästkonton till externa besökare på campus, till exempel när vi har konferenser. Personal som vill skapa ett gästkonto gör det här.

Om du skulle besöka något campus på Uppsala universitet i Uppsala så dyker "UpUnet-S" som möjligt alternativ vid sidan av "eduroam". UpUnet-S kan du inte använda på Campus Gotland utan bara i Uppsala. Läs mer om UpUnet-S.