Campus Gotland

Välkomstmottagning på Campus Gotland

Måndagen den 3 september 2018 välkomnar vi alla nya studenter till läsåret 2018/2019 vid Uppsala universitet - Campus Gotland.

Välkomstmottagningen äger rum klockan 14 i pampiga S:t Nicolai ruin i Visby innerstad. Så här ser det preliminära schemat ut:

13.30 - Samling utanför Gotlands studentkår Rindi

13.30 - 14.00 - Campus Gotlands riddare leder oss genom stan till S:t Nicolai

14.00 - Invigningsceremonin börjar med bland annat musik och tal av

  • Rektor Eva Åkesson och rektorsrådet för Campus Gotland Olle Jansson
  • Studentkårens ordförande Micaela Janatuinen

Ceremonin håller på till ca klockan 15.00 och därefter säljer kåren "lamnings-kit" (som du kan läsa mer om nedan) och du får dessutom en trevlig present från oss.

Berätta gärna att du kommer på Välkomstmottagningen på vårt Facebook-evenemang.

Vi vill också berätta att vi erbjuder

Lamningen 2018

Som ny student vid Campus Gotland har du chansen att vara en del av en tradition som kallas för Lamningen. Den börjar klockan 18.00 den 3 september (dvs ett par timmar efter välkomstmottagningen) och pågår i 10 dagar. Under Lamningsperioden kommer du kunna lära känna dina nya kurskamrater i en avslappnad och rolig miljö samtidigt som du får bättre koll på Visby.

Lamningen kan jämföras med nollningar på andra universitet och högskolor men med gotländsk touch, det vill säga schysst och trevligt. För att vara med i Lamningen behöver du ett kit. Det köper du för 250 kronor och det kommer att säljas av lamningsstaben i anslutning till välkomstmottagningen. Läs mer om lamningen.