Open Conversations on the Potential for New Teaching on Sustainability at Campus Gotland

3-6 februari 2020

Som forskare, lärare eller student vid Campus Gotland är du inbjuden till en temavecka med fokus på hållbarhet inom utbildning!

Initiativet syftar till att bygga kunskap om hur pågående kurser och program skulle kunna utvecklas för att möta och hantera vår tids hållbarhetsfrågor, kartlägga befintliga kompetenser och kapaciteter inom området, samt arbeta fram förslag på nya kurser och metoder i syfte att stärka utbildningen vid Campus Gotland.

Veckan leds av Keri Facer, klimatforskare och innehavare av Zennströms gästprofessur i klimatledarskap vid Uppsala universitet, tillsammans med Susanna Barrineau, Iann Lundegård och Shepherd Urenje vid Swedesd.

Evenemanget genomförs på engelska

Anmäl ditt intresse!

February 3 (for staff and students)

09:30-11:30 | 13:30-15:30 Try out different pedagogical practices. Preliminary topics are decolonizing the curricula, futures approaches, and interdisciplinarity. Two morning sessions and two afternoon sessions. Choose one or more workshops to attend.

February 4 (for students only)

09:30-11:30 What are the gaps in your education related to sustainability?
13:30-15:30 What are the needs of secondary school students coming to university?

February 5 (for staff only)

09:30-11:30 Working with existing courses: locating gaps and room for change.

(Public event)

14:30 - 16:30 Sustainability Talks with Keri Facer  'Learning to live with a lively planet (2) What does climate change mean for intergenerational relations on Gotland?’ Maltfabriken, Campus Gotland Restaurant

February 6 (for staff only)

09:30-11:30 New idea brainstorming. Developing undergraduate, master, and PhD education on campus.
13:30-15:30 New idea brainstorming. Developing undergraduate, master, and PhD education on campus.

Facilitators

Keri Facer