Lärarprogram på Campus Gotland

Skapa framtiden med en lärarutbildning i Visby.

Vi ger dig kunskaper och redskap att lära andra

Alla minns vi den läraren som gjorde skillnad. Som backade upp, gav mod och väckte lusten att upptäcka världen. Oavsett om du vill ha ett av samhällets mest betydelsefulla jobb eller eftertraktade kunskaper inom pedagogik och ledarskap för en karriär utanför skolan, är det en god idé att börja studera vid något av Uppsala universitets lärarprogram vid Campus Gotland!

Vi erbjuder tre utbildningar:

Programmen genomförs tillsammans med motsvarande utbildningar i Uppsala av Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier (EDU).

Välkommen med din anmälan!

Det här kan du förvänta dig av en lärarexamen

Ett stort behov av lärare. Enligt Skolverkets senaste prognos från 2019 kommer det att behövas 45 000 behöriga lärare och förskollärare år 2033. Behoven är som störst under den närmaste femårsperioden.

Många karriärvägar - både i och utanför skolan. Lärarutbildningen lägger grunden för ett omväxlande och spännande yrkesliv, inte bara i skolan. I samhället finns en stor efterfrågan på ledarens egenskaper och pedagogiska förmågor. Inom skolans verksamhet finns möjlighet att avancera som förstelärare och specialpedagog, eller varför inte rektor? Utbildningen öppnar även upp för en forskarutbildning i didaktik.

Funderar du kring olika yrkesvägar med din lärarutbildning? Läs mer om arbetsliv och karriär på UU Karriär

Aspirantanställning

Ett erbjudande till våra lärarstudenter.

Jobba under studietiden

Vi rustar dig som ska bli framtidens lärare. 

Som student hos oss har du chans att arbeta deltid på öns grundskolor under dina studier genom Region Gotlands läraraspirantanställning.

Hållbara Campus Gotland

På Uppsala universitets nyaste campus finns omkring 2 300 helårsstudenter, varav 1 400 campusstudenter, och 200 anställda. Här bedrivs excellent utbildning och forskning i en tvärvetenskaplig och internationell miljö med särskilt fokus på hållbar utveckling. Som student kan du engagera dig i vår tids utmaningar, både genom din egen lärarutbildning och utvecklingen av Campus Gotland.

Här kan du läsa om hur det är att studera och bo i Visby

Gör din praktik på ön

Kom nära vardagen och testa dina nya kunskaper i skolan. Tack vare vårt nära samarbete med Region Gotland garanterar vi praktik på en av våra många partnerskolor.

... eller åk utomlands!

Alla studenter vid våra lärarprogram har möjlighet till en utlandstermin på ett universitet i Europa eller praktik, alltså verksamhetsförlagd utbildning (VFU) i utlandet*. Lärarstudenter vid Campus Gotland har till exempel valt att göra sin praktik på skolor i Tjeckien, Spanien, Frankrike och Skottland.

*Trots coronaläget fortsätter enheten för utlandspraktik vid Uppsala universitet att planera för möjligheterna att kunna göra VFU i annat land än Sverige och ansökningar till HT 2021 är öppen.

Så här gör du för att söka till våra lärarprogram

  1. Skapa ett användarkonto på antagning.se om du inte har ett sedan tidigare. Om du redan är student vid något universitet eller högskola och har ett studentkonto, ska du använda det för att logga in och göra din anmälan
  2. Logga in på antagning.se
  3. Gör din anmälan till FörskollärarprogrammetGrundlärarprogrammet f - 3 eller Grundlärarprogrammet 4 - 6 från och med 15 mars och absolut senast 15 april 2021.

Ordinarie anmälan via Antagning.se till program med start hösten 2021 var öppen 15 mars - 15 april. Missade du att anmäla dig? Sen anmälan till höstens program är öppen från och med 16 juli. Läs mer om sen anmälan.

Kontakta oss!

Vill du veta mer om lärarutbildningarna på Uppsala universitet Campus Gotland? Tveka inte att höra av dig till vår studierektor Stellan Sundh, eller Studievägledningen så berättar vi mer!

Du kan även ställa din fråga via sociala medier

Stellan Sundh

Universitetslektor vid Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier

E-post:
stellan.sundh[AT-tecken]edu.uu.se
Telefon:
018-471 83080498-108308
Mobiltelefon:
073-4618616
Senast uppdaterad: 2021-07-17