Dags för årets Campus camp på Campus Gotland

16 maj 2019

Nu i helgen, den 18-19 maj är det dags för årets upplaga av Campus camp. Ett hundratal blivande studenter besöker universitetet och studentkåren och får en försmak av livet som student.

Varje år bjuder Uppsala universitet Campus Gotland in dem som sökt till någon av programmen som förstahandsval att besöka campus en helg i maj. Besökarna får träffa lärare och nuvarande studenter och de får prova på studentlivet tillsammans med studentkåren. Antagningsprocessen pågår just nu för fullt hos landets universitet. Först i mitten av juli kommer de första beskeden om vilka som antagits till höstens utbildningar. 

 - Campus camp har blivit en tradition hos oss och vi vet från utvärderingarna hur viktigt det här arrangemanget är. Många svarar att det hade stor betydelse när de bestämde sig för att tacka ja till sin plats och börja plugga hos oss, säger Petra Lindberg, kommunikatör på Uppsala universitet Campus Gotland. 

Campus camp arrangeras av Uppsala universitet Campus Gotland och Gotlands studentkår Rindi med stöd av Region Gotland och Destination Gotland. Ungefär 20% av studenterna vid Campus Gotland kommer från Gotland, resten flyttar hit när de börjar sina studier. 

 - Denna helg brukar vara otroligt uppskattad av de blivande studenterna som får bekanta sig med sin nya hemort och skola. Nu hoppas vi att så många som möjligt lockas att välja Gotland som studieort och att en flytt till Gotland blir av, säger Lotta Israelsson, HR-direktör på Region Gotland.