Student och elitidrottare? Enkät om din studiesituation

12 november 2020

Uppsala universitet genomför en enkät för att undersöka och utvärdera hur studenter som elitidrottar ser på kombinationen av studier och sitt idrottsutövande.

Uppsala universitet är måna om att alla studenter ska få så goda förutsättningar som möjligt för att bedriva sina studier och samtidigt kunna bedriva olika typer av aktiviteter på sin fritid, inte minst motion och idrott.

Vi vill därför att du som läser vid Uppsala universitet och samtidigt utövar idrott på elitnivå svarar på vår enkät om hur du ser på kombinationen av studier och ditt idrottsutövande. Syftet med enkäten är att utvärdera situationen för elitidrottande studenter och bidrar till ett viktigt arbete för att främja framtidens elitidrottande studenter.

Vår definition av elitidrottare är att du som utövar lagidrott ska spela i ett lag som spelar i någon av de två högsta nationella serierna. För dig som är individuell idrottare ska du tävla på lägst nationell mästerskapsnivå och/eller i landslag. Du som är tränare ska vara tränare för individuell elitidrottare, elitlag, förbundskapten för landslag eller förbundstränare.

Vi vill också komma i kontakt med dig som har ambitioner att bli elitidrottare och dig som har avbrutit din elitidrottskarriär, till exempel på grund av att du börjat studera.

Vi skulle varmt uppskatta om du tog dig tid att svara på enkäten. Sista svarsdatum är 1 december.

Gå till enkäten

Om du har frågor om enkäten får du gärna kontakta Karin Karlsson.