Studenter och forskare från institutionen för speldesign deltar i Tokyo Game Show

18 september 2013

Institutionen för speldesign vid Uppsala universitet – Campus Gotland har som enda västerländska lärosäte bjudits in av arrangörerna för Tokyo Game Show.

-   Det är ett erkännande för våra utbildningar och ett värdefullt tillfälle att knyta ytterligare kontakter. I Japan är man intresserade av vårt fokus på de innehållsmässiga delarna som komplement till den egna starka teknikutvecklingen säger Steven Bachelder, professor i konstnärlig gestaltning vid Institutionen för speldesign.

Tokyo Game Show pågår 19 till 22 september. Ett mycket stort antal utställare, främst från Japan och dess grannländer deltar och man räknar med 250 000 besökare. Sverige kommer att ha en egen paviljong som samordnas av Svenska institutet. Institutionen för speldesign kommer att visa forskning och utbildning inom konvergerande medier och speldesign. Bland annat kommer man att visa tre spel som tagits fram av studenter: King of the thrill, Little Warlock samt Fly or Die.

-   Vid Swedish Game Awards tidigare i års vann spel skapade av våra studenter tre av de sex kategorierna. Dessa spel tar vi nu med oss till Japan och visar i vår monter i den svenska paviljongen, berättar Steven Bachelder.

En av de studenter som skapat ett av de vinnande spelen får följa med till Tokyo Game Show och presentera spelen. Studentgruppen fick rösta fram vem som skulle få åka och man valde Simon Wulf som nu går andra året på programmet Speldesign och grafik och som varit med och skapat spelet King of the Trill. De studenter som är kvar på Campus Gotland i Visby kommer att kunna kommunicera direkt via länk med delegationen i Tokyo torsdag 19 september kl 9-9.30 i sal e 45. Representanter för media är välkomna att medverka och ställa frågor.

Under fredagen den 20 september arrangerar institutionen tillsammans med Svenska Institutet ett seminarium på Svenska ambassaden i Tokyo på temat Sweden and Japan – Collaboration in Game Education, Convergent Media and Industry.

Senast uppdaterad: 2021-02-04