Högtflygande planer för kommunikationen mellan Campus Gotland och Campus Uppsala

5 april 2016

Ett muntert rektorsråd efter en flygning med Helikopter 10

OBS: denna nyhet publicerades som aprilskämt. Rektorsrådet Olle Jansson har sett ett stort behov av bättre kommunikationer mellan de två campusområdena i Uppsala respektive Visby och han har därför satt igång ett projekt som troligen kommer att resultera i en helikopterlinje mellan ”Holmen” i Visby hamn precis bredvid Campus Gotland och Engelska parken i Uppsala. 

Förutom att säkra kommunikationen mellan orterna räknar man nu också på om man inte kan spara pengar med en egen helikopterlinje. I alla fall på sikt.
 
”Universitetet gör drygt 300 resor till och från Visby varje månad och på det här sättet skulle vi slippa att boka taxi till och från Visby flygplats och vi skulle dessutom spara pengar på att inte behöva köpa biljetter på pendeltåget mellan Arlanda och Uppsala central”, säger rektorsrådet.
 
Till en början hyr Campus Gotland in helikoptertjänsten från ett företag på fastlandet men man räknar samtidigt också på kostnaden på att köpa en begagnad Helikopter 10 från Försvarsmakten.
 
”Jag har själv testkört Helikopter 10 och det är en fantastisk maskin. Med en sådan får vi en väldigt stor flexibilitet att snabbt kunna ta oss mellan campusområdena. Särskilt med mig bakom spakarna.”, hävdar Olle Jansson.
 
”Det ser väldigt positivt ut och förhoppningsvis kan vi starta flygningarna 1 april nästa år”, säger rektorsrådet Olle Jansson till sist.