Det tredje örat - en podd från Campus Gotland

"Det tredje örat" är en personlig podcast som syftar till att sprida kunskap om forskning, utbildning och samverkan vid Uppsala universitet Campus Gotland. Här har du möjlighet att lära känna oss och samtidigt få en inblick i aktuella ämnen. Öppna ditt tredje öra och lyssna.

Ny professor i speldesign

Doris Carmen Rusch är professor i speldesign. Hon har en doktorsexamen i tillämpad lingvistik och interaktiva system från universitetet i Wien. Hennes forskning fokuserar på existentiell transformativ speldesign. Det här avsnittet är på engelska.

Energipilot Gotland

Samhället ska ställa om till hållbara energisystem för att klara klimatmålen. Hör Johanna Liljenfeldt, universitetslektor vid Institutionen för geovetenskaper, berätta om omställningen på Gotland och hur universitetet bidrar i arbetet. Vem har ledarrollen i samhällsförvandlingen? Vilket ansvar har individen? Hur får vi fler att känna delaktighet? 

Autism och organisation

I det här avsnittet får vi träffa Jonas Wik som är autist och som gästföreläste om neurologisk mångfald på Mental Health Week som universitetet anordnade hösten 2021. Jonas sätter elegant ord på det som är så svårt att sätta ord på. Hur kan vi få en bättre studie- och arbetsmiljö för alla? Medverkar gör även Hanna Karlsson som är samordnare för riktat pedagogiskt stöd vid Campus Gotland.

Det pedagogiska priset

Möt läraren och forskaren Susanne S:t Clair Renard som bland annat tilldelats det Pedagogiska priset vid Uppsala universitet. Susanne delar med sig av sina erfarenheter och tar oss med på en resa genom arbetslivet och juridikens värld.

Hållbart Campus Gotland

I detta avsnitt får vi lära känna Viktor Jacobsson som jobbar med miljö- och hållbarhetsfrågor vid Campus Gotland. Varför ska vi ha en köksträdgård på Campus? Hur kan vi gå bortom de gängse stuprören och skapa förutsättningar för studenter och lärare att lära av varandra? Lyssna till Viktors engagemang och arbete för att skapa ett Campus där vi verkar mer hållbart, i praktiken. 

Campus Gotlands podd - Trailer

Campus Gotland i stort och smått.

Hör av dig

Producerar du, eller känner du till, en annan podd med anknytning till Campus Gotland? Vill du veta mer om podden ”Det tredje örat”? Jobbar du vid Campus Gotland och vill göra ett avsnitt för podden? Kontakta någon av redaktörerna för podden, Daniel OlssonViktor Jacobsson eller Jenny Helin.

Vi vill även passa på att tipsa om Forskarpodden där du kan höra samtal om aktuell, spännande och angelägen forskning vid Uppsala universitet samt  Rektorspodden där Uppsala universitets rektor Anders Hagfeldt undersöker spännande saker som sker vid universitetet.

Senast uppdaterad: 2021-11-24