Mental Health Week 11 oktober

  • Datum: –19.00
  • Plats: Campus Gotland och online
  • Webbsida
  • Arrangör: Studenthälsan, Ungdomsmottagningen, Farmaceutiska studentkåren, Uppsala Health Summit
  • Kontaktperson: Sofie Westberg
  • Temadag

Välkommen till Studenthälsans Mental Health Week mellan den 11-15 oktober 2021! Veckan anordnas i anslutning till den årliga internationella Mental Health Day som äger rum den 10 oktober.

Vi på Studenthälsan vill att du som student ska må bra under tiden du studerar hos oss. Vi vet också att man inte alltid mår bra och att livet som student och människa stundtals kan vara utmanande på olika sätt.

PROGRAM MÅNDAG 11 OKTOBER 2021 - se nedan
PROGRAM TISDAG 12 OKTOBER 2021
PROGRAM ONSDAG 13 OKTOBER 2021
PROGRAM TORSDAG 14 OKTOBER 2021
PROGRAM FREDAG 15 OKTOBER 2021

Klockan 13-16: Träffa Ungdomsmottagningen
Var:
Innanför huvudentrén till Campus
Gotlands ungdomsmottagning, och deras nya satsning Gotlandsk*ken finns på plats för att svara på frågor och ge information om vart du kan vända dig om du behöver stöd och hjälp gällande din sexuella och psykiska hälsa.

13:00 - 16:00, Meet the youth clinic
Where:
Inside the main entrance to Campus
The youth clinic and their new initiativ Gotlandsk*ken are on Campus to answer questions and provide information on where to turn if you need support and help regarding your sexual and mental health.

INSTÄLLD: Klockan 14.00-15.00 Extra drop in hos Studenthälsan!
Var:
C-huset plan 3
Kom och träffa Studenthälsan på Campus Gotland, gör vårt livsstilstest och ställ dina frågor kring Studenthälsans verksamhet.

OBS: På grund av sjukdom är extra drop-in inställd 11 oktober.

Klockan 15:30-16:00 Introduktion till mindset – så underlättar du dina studier
Var:
Online via Zoom
Studenten Karin välkomnar dig att ta del av introduktionen av en 21-dagars utmaning som är utformad för att få dig som student att bli mer medveten om hur ditt mindset påverkar dina studier. Utmaningen kommer också att ge dig verktyg för att öka din motivation för dina studier samt ta upp några fördelaktiga studietekniker och studievanor. Varmt välkommen till introduktionen för att få veta mer om utmaningen!
Arrangör: Farmaceutiska studentkåren
Zoom: https://uu-se.zoom.us/j/64548593423

Klockan 17:30-19:00 Uppsala Health Summit Föreläsning: Vägar till välmående
Var:
Online (och Universitetsaulan i Uppsala)
En öppen föreläsning med konkreta tips på hur vi kan må så psykiskt bra som möjligt och optimera vår hjärnhälsa. Talare: Anders Wallensten, Karin Brocki och Malin Gutestam.
Länk: https://www.uppsalahealthsummit.se/

-------------------------------------------------------------

Mental Health Week arrangeras för att uppmärksamma psykisk hälsa och välmående och under veckan erbjuds en rad olika föreläsningar, workshops och aktiviteter. En del evenemang äger rum i Visby, en del i Uppsala och en del äger rum online. Läs mer om Mental Health Week och ta del av hela programmet på Studenthälsans webbplats.