Information om coronaviruset

Om du blir sjuk - det här gäller från 22 november: Testa dig vid symptom.

Du som har möjlighet bör följa Folkhälsomyndighetens rekommendation att vaccinera dig. Från och med 22 november gäller alltså att du bör

  • stanna hemma vid symptom. Om du inte haft covid-19 det senaste halvåret bör du även testa dig. Rekommendationen gäller både de som är vaccinerade och de som inte är vaccinerade. 

Du som inte är fullvaccinerad har ett särskilt ansvar. För att minska risken för smittspridning behöver du bland annat:

  • Hålla avstånd till andra människor
  • Undvika nära kontakter med personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre.

På Krisinformation.se finns en sammanställning av de förbud och råd och rekommendationer som gäller just nu.

Från 1 december kan arrangörer av allmänna sammankomster välja att alla som deltar i evenemanget ska visa vaccinationsbevis, om evenemanget är inomhus och fler än 100 personer deltar. På Krisinformation.se hittar du information om vaccinationsbevis/covidbevis.

Om du är sjuk, testa dig

OM DU ÄR SMITTAD AV COVID-19

Om du är bekräftad smittad, ska du stanna hemma och följa aktuella riktlinjer för Covid-19 och smittskyddsenhetens anvisningarKontakta också programansvarig för din utbildning.

Du ska också själv rapportera om du diagnostiserats för covid-19. Genom denna anonyma rapportering ger du universitetet möjlighet att vidta åtgärder för att minska risken för att dina kurskamrater eller andra smittas av covid-19. Här kan du rapportera anonymt om du diagonosticerats för Covid-19.

Provtagning för covid-19 på Gotland

Region Gotland erbjuder provtagning av covid-19 för alla invånare och besökare som är 6 år eller äldre och har som har pågående symtom.

Läs om provtagning för covid-19 på Gotland.

Senast uppdaterad: 2021-12-02