Jobb och karriär

Jobb och karriär

Jobb och karriär

Funderar du på livet efter studierna? Vill du söka arbete, starta eget eller kanske studera vidare?

Du som tar en examen från Uppsala universitet kan vara säker på en sak - en utbildning från oss väger tungt, både på arbetsmarknaden och i forskarvärlden. Vi guidar dig bland alternativen och ger dig praktisk information om din examen.

Universitetet ser till att du får den kunskap som du behöver för att bli kvalificerad för jobbet, men det är till sist du som ska skicka ansökningshandlingar till olika arbetsgivare.

Studie- & karriärpodden

Studie- & karriärpodden är en podcast för dig som funderar på att studera eller redan studerar vid Uppsala universitet. I den här podcasten möter du Madelene, Sara, Jonathan och Sara. De intervjuar studenter, alumner, forskare eller andra personer som är intressanta när det gäller studier och karriär! Lyssna från webben eller prenumerera på podden i din podd-app.

Gå till podden

Ansök om examen

När du är klar med dina studier och uppfyller kraven för utbildningen kan du begära att få ut examen. Du ansöker om examen vid Uppsala universitet om du har slutfört din utbildning här. Läs mer om examen.

Studera vidare och börja forska

närbild på ett mikroskops objektiv

Vill du fortsätta din utbildning på Uppsala universitet erbjuder vi magisterprogram, masterprogram och forskarutbildning inom en mängd olika områden. Som doktorand, forskarstuderande, är du en av framtidens nyckelpersoner. Du bidrar till universitetets forskning och är en betydelsefull representant för Uppsala universitet.

Läs mer om Uppsala universitets forskning.