Söka kurser inom program

Bild

Du som studerar inom program och som ska fortsätta på programmet nästa termin ska i många fall göra kursanmälan via Antagning.se på vårterminer och höstterminer. Före och under antagningsperioderna behöver du hålla reda på några datum. För att behålla din plats genom hela processen är det viktigt att du genomför nedan tre steg, inom respektive deadline.

1. Sök dina kurser senast 15 april

Sista ansökningsdag inför höstterminen är 15 april. Undvik att vänta till den sista dagen eftersom  det då brukar vara hög belastning på Antagning.se.

Information om vilka kurser du ska anmäla dig till och vilka anmälningskoder de har ska du ha fått  från din institution. En del kurser som ingår i ditt program kan vara sökbara endast för dig som är programstudent och kräver att du är inloggad på Antagning.se som programstudent. Även om du har garanterad plats på obligatoriska kurser inom ditt program måste du ändå söka kurserna för att bli antagen. Tänk på att du även måste uppfylla kraven för kursernas behörighet.

Kontrollera att du är behörig genom att titta på dina studieresultat i Mitt Ladok och jämför med behörighetskraven i kursplanen.

Se guiden för hur du gör anmälan till kurs inom program på Antagning.se (PDF).

2. Tacka ja eller nej senast 23 juli

Om du har blivit antagen till en utbildning eller fått en reservplats måste du tacka ja för att behålla din plats. Det gör du på Mina sidor på Antagning.se där du också tackar nej till de utbildnings- eller reservplatser du inte är intresserad av. Sista svarsdag är den 23 juli 2021. Observera! Om du inte tackar ja i tid kommer du att förlora din plats.

3. Registrera dig inom registreringsperioden (se specifik kurs)

För att inte riskera att förlora din plats till efterkommande reserver måste du registrera dig på kursen. Registreringsperioden öppnar efter att antagningsbesked 2 har skickats ut. Du kan registrera dig från och med 30 juli till och med sista registreringsdag men observera att olika kurser har olika registreringsperioder och det är ditt eget ansvar att ta reda på vad som gäller för just din kurs. Om du inte registrerar dig inom angiven tid så kan du förlora din plats. Utan en registrering kan ditt studiemedel inte heller betalas ut.

Vad händer efter anmälan?

När du har anmält dig till en kurs eller ett program vid universitetet kan du själv granska dina uppgifter på Antagning.se. Där kan du också läsa ditt antagningsbesked och lämna svar för att behålla din plats.

Läs mer om vad som händer efter anmälan.

Senast uppdaterad: 2021-04-01