Campus Gotlands körer & orkestrar

Uppsala universitet - Campus Gotland och Gotlands studentkår Rindi i samarbete med GotlandsMusiken erbjuder gemensamma och kostnadsfria aktiviteter för Campus Gotlands studenter och personal.

Du som vill sjunga kan välja mellan Rindi Voices och Campus Gotlands kammarkör. Du som vill spela kan välja mellan Campusbandet och Gotlands Sinfonietta.

Rindi Voices

Sitter du och mumlar? Är du osäker på texter och melodier när någon börjar sjunga på festen? Vill du ha med dig minnen från studenttiden som inte bara handlar om poäng och tentor?

Då ska du vara med i Rindi Voices! Kom och lär dig Rindis sånger och visor som sjungs på festliga tillfällen – och en del annat som är kul att sjunga. Ingen sångvana krävs! Kort sagt bara väldigt roligt! 

Vi repar: Onsdagkvällar kl 16.30-18.00 (sal B51).
Ledare/dirigent: Jens Friis Hansen 
Anmäl dig: Anmäl dig till Jens Friis Hansen på befriisad@yahoo.se eller telefon 070-3586754

Campus Gotlands kammarkör

Är kören för dig med körvana. En blandad kör med blandad repertoar, allt ifrån de stora mästarna till nutida musik och folkmusik från hela världen – en bred musikalisk plattform med många spännande möten!

Vi repar: Onsdagkvällar kl. 18:30-21:00 (sal B51)
Dirigent: Jens Friis Hansen
Provsjungning: Anmäl dig till Jens Friis Hansen på befriisad@yahoo.se eller telefon 070-3586754

Campus-bandet

Spelar du ett instrument – vilket som helst – och vill lira med andra? Fiol, trumpet, gitarr, piano, didgeridoo, bas, blockflöjt eller trummor spelar ingen roll!

Campus Gotlands egna lilla studentorkester ser olika ut från år till år, alla instrument är välkomna och repertoaren förändras utifrån vilka medlemmar som är med. Bandet repar även under pandemin men för att repen ska kunna hållas smittfria är antalet platser begränsat för att kunna hålla avstånd.

Vi repar: På Gotlands Kulturrum, Specksrum 6. Söndagar kl 18.00 - 20.00. Vägen till Specksrum 6 från Campus Gotland.

Ledare: Agnes Hallberg
Anmälan och info: allaskultur@gmail.com

Gotlands Sinfonietta

Är en kammarorkester för dig som spelar klassiska stråkinstrument. I orkestern ingår elever och musiklärare från Kulturskolan och duktiga amatörmusiker, som förstärks inför konserterna med professionella musiker från GotlandsMusiken. Sinfoniettan gör 3-4 konserter per år med både klassisk och annan musik.

Vi repar: måndagskvällar kl. 19:00-21:00 på Kulturskolan Gotland, Säves väg 10A.
Dirigent: Marie Sandell.
Anmälan och info: magnus.dungner@gotlandsmusiken.se (Sinfoniettans producent)