Campus Gotlands körer & orkestrar

Bild

Uppsala universitet - Campus Gotland och Gotlands studentkår Rindi i samarbete med GotlandsMusiken erbjuder gemensamma och kostnadsfria aktiviteter för Campus Gotlands studenter och personal.

Du som vill sjunga kan för närvarande (hösten 2021) välja Campuskören. Körerna Rindi Voices och Campus Gotlands kammarkör startar våren 2022.

Du som vill spela kan välja mellan Campusbandet och Gotlands Sinfonietta.

Campuskör

Vill du sjunga i kör? Sång förbättrar hälsan, du träffar nya vänner och får utveckla din röst och stämsång.

Studenter och personal erbjuds att kostnadsfritt vara med i höstens Campus Kör som kommer uppträda på det traditionella Luciafirandet den 13 december i Kultudralen i Visby innerstad.

Våren 2022 kommer de vanliga körerna Campus Kammarkör och Rindi Voices starta upp igen.

Vi repar: Repetitionerna hålls på torsdagar kl 19:30 - 21:00 i sal D22 med start 14 oktober.
Ledare: Dan Eiderfors
Anmälan och info: vera.kebbe@gotlandsmusiken.se.

Rindi Voices

Sitter du och mumlar? Är du osäker på texter och melodier när någon börjar sjunga på festen? Vill du ha med dig minnen från studenttiden som inte bara handlar om poäng och tentor?

Då ska du vara med i Rindi Voices! Kom och lär dig Rindis sånger och visor som sjungs på festliga tillfällen – och en del annat som är kul att sjunga. Ingen sångvana krävs! Kort sagt bara väldigt roligt!

Hösten 2021: Vi söker just nu efter en körledare och planerar att starta upp kören i vår. Under tiden kan du gå med i Campuskören som vi skriver om ovan. 
Hör av dig till Vera Kebbe via mejl:  vera.kebbe@gotlandsmusiken.se.

Campus Gotlands kammarkör

Är kören för dig med körvana. En blandad kör med blandad repertoar, allt ifrån de stora mästarna till nutida musik och folkmusik från hela världen – en bred musikalisk plattform med många spännande möten!

Hösten 2021: Vi söker just nu efter en körledare och planerar att starta upp kören i vår. Under tiden kan du gå med i Campuskören som vi skriver om ovan. 
Hör av dig till Vera Kebbe via mejl:  vera.kebbe@gotlandsmusiken.se.

Campus-bandet

Spelar du ett instrument – vilket som helst – och vill lira med andra? Fiol, trumpet, gitarr, piano, didgeridoo, bas, blockflöjt eller trummor spelar ingen roll!

Campus Gotlands egna lilla studentorkester ser olika ut från år till år, alla instrument är välkomna och repertoaren förändras utifrån vilka medlemmar som är med. Bandet repar även under pandemin men för att repen ska kunna hållas smittfria är antalet platser begränsat för att kunna hålla avstånd.

Vi repar: Repetionerna börjar 10 oktober på Gotlands Kulturrum, Specksrum 6. Söndagar kl 18.00 - 20.00. Vägen till Specksrum 6 från Campus Gotland (länk till Google-karta).
Ledare: Erik Olovsson
Anmälan och info: olovssone@gmail.com

Gotlands Sinfonietta

Är en kammarorkester för dig som spelar klassiska stråkinstrument. I orkestern ingår elever och musiklärare från Kulturskolan och duktiga amatörmusiker, som förstärks inför konserterna med professionella musiker från GotlandsMusiken. Sinfoniettan gör 3-4 konserter per år med både klassisk och annan musik.

Vi repar: måndagskvällar kl. 19:00-21:00 på Kulturskolan Gotland, Säves väg 10A.
Dirigent: Marie Sandell.
Anmälan och info: magnus.dungner@gotlandsmusiken.se (Sinfoniettans producent)

Senast uppdaterad: 2021-10-06