Stöd och service på Campus Gotland - hösten 2020

Campus Gotland

För att hindra smittspridningen av corona-viruset ges många kurser och föreläsningar online via e-mötestjänsten Zoom. Dessutom har många av våra stödfunktioner ställt om sina aktiviteter till att mer ske via digitala möten eller telefonmöten. Därför är det viktigt att du skaffar Zoom-konto vid Uppsala universitet. Läs mer om Zoom nedan.

KOM IGÅNG MED ZOOM
Zoom är ett användarvänligt verktyg för att anordna möten online, oavsett var du befinner dig. Zoom är kostnadsfritt att använda för alla anställda och studenter vid Uppsala universitet. Så här installerar du Zoom (pdf). Universitetets sidor om Zoom i Medarbetarportalen.

BIBLIOTEKET
Biblioteket är öppet för studenter
, med studieplatser och grupprum osv. Vi finns tillgängliga för frågor via e-post och du kan också boka handledning via Zoom. Du bokar Zoom-möte genom att mejla almedalsbiblioteket@ub.uu.se. Skriv gärna vilket program eller vilken kurs du läser och ange vad du behöver hjälp med, till exempel uppgift/forskningsfråga/ämne, vad du letar efter, vad du använt för databaser och sökord tidigare.

Här finns mer information om Biblioteket.

BOKA GRUPPRUM/LÄROSALAR
Som student vid Campus Gotland har du möjligheten att boka grupprum/ lärosal i mån av tillgång. Läs om hur du bokar grupprum/lärosal.

HELPDESK/IT-STÖDET
Du når helpdesk via servicedesk@uu.se eller via telefon 018-471 4400. Behöver du träffa dem på campus kommer de att ha drop-in i receptionen kl 14.30-15.30 måndag-fredag.

RECEPTIONEN
Receptionen på Campus är öppen måndag - fredag 8.00-16.30.

RESTAURANGEN
Restaurang Maltfabriken
på Campus Gotland är öppen 8 - 16 varje vardag. Lunch för avhämtning finns. Deras lunchemeny finns här.

SPRÅKVERKSTADEN
Språkverkstaden håller öppet som vanligt under höstterminen. Handledning ges via Zoom. Boka tid via mejl till gotland@sprakverkstaden.uu.se

Här finns information och handledningstider till Språkverkstaden.

STUDENTBOENDE
Kontakta Studentkåren Rindis boendeförmedlare via e-post: boende@rindi.com

Här finns kontaktinformation till vår boendeförmedlare.

STUDENTHÄLSAN
Studenthälsan har öppet som vanligt men arbetar på distans så möten sker via Zoom eller telefon. Välkommen att boka tid via Timecenter och ange i bokningen vilken mötesform du föredrar. Drop in-mottagningen på måndagar 14.00-16.00 sker via Zoom, länk finns här (länken läggs upp på förmiddagarna på måndagen). Telefonrådgivning 13-14 på onsdagar.

Provtagning för covid-19 på Gotland

STUDIEADMINISTRATION
Studieadministrationen hjälper till med kursspecifika ärenden, till exempel, registrering på kurs, studieavbrott, studieuppehåll, tillgodoräknande. Studieadministrationen når du

Läs mer om Studieadministrationen.

STUDIE- OCH KARRIÄRVÄGLEDNING
Har du frågor om din framtid? Kontakta våra Studie- och karriärvägledare via mejl, telefon eller genom att boka tid för ett samtal. Samtalen kan du ha via telefon eller Zoom. Ange gärna i bokningen vilken mötesform du föredrar. Här hittar du kontaktuppgifter till Studievägledningen.

UTLANDSSTUDIER
Studenter med allmänna eller covid19-relaterade frågor om studier och praktikplatser utomlands kan träffa en internationell handläggare under drop-in via Zoom:

Tisdagar och torsdagar 13.00-14.00: uu-se.zoom.us/j/241010300.

Förbokade möten hålls online via Zoom eller telefon, enligt önskemål. Hitta länkar till vår drop-in och boka en tid under "Kontakta oss".

Information om coronaviruset

Håll avstånd

Här är en sammanfattning av åtgärder som tagits fram på Campus Gotland i fråga om att förhindra smittspridning av Covid-19. Informationen är ett lokalt komplement till universitetets övergripande sida "Rekommendationer om coronaviruset". Först en påminnelse om hur vi gemensamt minskar smittspridningen.

Så minskar vi smittspridningen

För att bromsa spridningen av coronaviruset är det viktigt att vi tillsammans hjälps åt. Det bästa sättet att skydda sig och andra mot att bli sjuk är att undvika nära kontakt med människor. Grundläggande är att hålla avstånd och att ta personligt ansvar.

Vi har just nu en kraftigt ökad smittspridning av covid-19 i Gotlands län. Därför har Gotland under perioden 12 november - 13 december skärpta allmänna råd (Länk till Region Gotlands webbplats). Gör allt du kan för att minska smittspridningen. Genom att skydda dig själv och andra från att smittas hjälper du även sjukvården på Gotland!

Läs mer på Folkhälsomyndighetens webbplats: "Skydda dig och andra från smittspridning".

Våra Åtgärder för att minska smittspridning

Schemaläggning på Campus Gotland

 • Studenter rekommenderas att endast vistas inomhus på campus i anslutning till schemalagd undervisning på plats. Har man distansundervisning före eller efter och för lite tid att hinna förflytta sig till studieplats utanför campus blir det förstås nödvändigt att hitta en socialt distanserad studieplats på campus. Studenter som har schemalagd undervisning direkt före eller efter lunch kan vistas i lokalerna under lunchrasten.
 • Vid de tillfällen som går läggs en halvtimmes glapp mellan olika kurser istället för dagens 15 minuter
 • Inga undervisningstillfällen kommer att ha fler än 50 personer per lokal.
 • Lektionssalar, grupprum och programrum användas bara till max halva kapaciteten, det vill säga häften av mängden sittplatser. En sal som normalt tar 50 personer, tar alltså bara 25 personer.
 • Förlängning av dagen så gott det går, lägg kurser mellan 8-17
 • Utspridning av lunchtiden så gott det går mellan 11-14
 • Spridda starttider 8, 8.30, 8.45 osv

Information/skyltning på Campus

 • Information om att hålla avstånd rullar på skärmarna, är uppsatta på dörrar, i korridorer, matsal, toaletter och grupprum.
 • Alla platser där det förväntas köbildning har blivit uppmärkta med ”Stå-dekaler”.

Övrigt

 • Inga utställare eller liknande i huvudentrén under hela höstterminen 2020
 • Plexiglas uppsatta i receptionen vid huvudentrén, studieadministration plan 2 i D-huset samt vid tentamen.
 • Receptionen kommer ha nummerlappssystem
 • Max 4 studenter åt gången kan vistas i landskapet (studieadministrationen) i D-huset plan 2.
 • Drop-in via Zoom erbjuds för de studenter som har administrativa frågor och inte vill besöka Studentservice på plats
 • Hälften av platserna i restaurangen har tagits bort samt även i ”studentmatsalen” i D-huset
 • Stationer med desinficeringsmöjligheter finns vid ingångar, reception och lektionssalar
 • Salstentamina har en separat, detaljerad åtgärdsplan.
 • Distansvärd ska se till att grupper av studenter inte umgås för tätt inpå varandra och att den rekommenderade distansen upprätthålls mellan studenter