Sommartider på Campus Gotland

Bild

På denna sida ger vi information kring stöd och service vid Campus Gotland under sommaren 2021. Först några viktiga länkar relaterade till coronaviruset:

Genvägar för stöd och service

BIBLIOTEKET
Här hittar du Almedalsbibliotekets öppettider under sommaren.

Här finns mer information om Biblioteket för studenter vid Campus Gotland.

BOENDE FÖR STUDENTER I VISBY/PÅ GOTLAND
Gotlands studentbostads webbplats kan du hitta ditt framtida boende och bra information om boendefrågor i Visby/på Gotland. Några tips om att hitta sommarboende i Visby/på Gotland.

Har du några frågor om studentboende så är du alltid välkommen att mejla oss på boende@rindi.com.

EXAMENSHANDLÄGGARE
Examenshandläggaren vid Campus Gotland finns i D-huset plan 2 till och med 8 juli och från 9 augusti. Information om kraven för examen med mera hittas här.

9 juli - 8 augusti hänvisar vi examensärenden och frågor till Examensenheten på telefon 018-471 1914 eller mejl examen@uadm.uu.se eller besök Dag Hammarskjölds väg 7 i Uppsala.

Det går även bra att lämna ansökan om examensbevis genom att logga in på Ladok för studenter. Du som saknar inloggningsuppgifter till Ladok kan skapa nya via www.eduid.se.

IT-STÖD/HELPDESK
IT-stöd och Helpdesk vid Campus Gotland kan nås under hela sommaren via mejl eller telefon

Under vecka 28-32 kan du räkna med lite längre svarstider.

RECEPTIONEN
Receptionen på Campus Gotland är (med reservation för ändringar) öppen enligt följande:

 • Till och med 24 juni: 09.00 - 15.00, lunchstängt 12-13
 • 28 juni - 13 augusti: stängt
 • 16 - 20 augusti: 09.00 - 15.00, lunchstängt 12-13
 • Från 23 augusti: 08.00 - 16.30.

RESTAURANG/CAFÉ
Restaurang Maltfabriken är öppen som följer:

 • Till och med 24 juni: 8.00-15
 • 28 juni - 13 augusti: 10.30-15.30
 • Från 16 augusti: 8.30-15.

Se mer detaljer på restaurang Maltfabrikens webbplats.
Öppettider för Café Foajé i Almedalsbiblioteket.

SPRÅKVERKSTADEN
Språkverkstaden vid Campus Gotland är öppen till och med 18 juni, stängd 21 juni - 22 augusti och öppnar igen 23 augusti. OBS: På grund av coronaviruset, erbjuder vi för närvarande endast distanshandledning via Zoom eller telefon.

STUDENTHÄLSAN
Studenthälsan vid Campus Gotland har ordinarie öppettider (men ej drop-in) fram till 24 juni. Möten sker via telefon eller Zoom. Läs om hur du kontaktar Studenthälsan vid Campus Gotland.

 • Vecka 26 (28 juni-2 juli) samt vecka 29-32 (19 juli-13 augusti) stängt.
 • Från och med 16 augusti: öppet som vanligt.

Under vecka 26 samt vecka 31 och 32 kan du kontakta Studenthälsan i Uppsala. Vecka 29-30 (19 juli-6 augusti) är Studenthälsan helt stängd.

Kontaktuppgifter om du blir sjuk, får en akut situation, med mera.

STUDENTKÅREN RINDI
Rindiborgen har stängt över sommaren, men Ordföranden går att kontakta via mejl eller telefon. Kontaktinformation till specifika personer hittar du på www.rindi.com men om du är osäker vem du ska kontakta så kan du skriva till info@rindi.com så kommer det rätt!

STUDIEADMINISTRATIONEN
Studieadministrationen vid Campus Gotland hjälper till med kursspecifika ärenden, till exempel, registrering på kurs, studieavbrott, studieuppehåll och tillgodoräknande.

Studieadministrationen finns tillgänglig via mejl och online hela sommaren. Skicka din fråga till oss via mejl: studentservicecampusgotland@uadm.uu.se så hjälper vi dig via mejl eller om du önskar boka enskilt samtal via Zoom. Fysiskt kan du träffa oss från och med måndag 23 augusti.

Studieintyg, registreringsintyg och Ladokintyg kan du själv ladda ner från Mitt Ladok..

STUDIE- OCH KARRIÄRVÄGLEDNINGEN
Studievägledningen vid Campus Gotland kan du nå via mejl eller genom att boka tid för ett samtal via telefon eller Zoom till och med 9 juli. Läs mer på studie- och karrivärvägledningens sida om att boka tid med Maria eller Sara.

12 juli - 13 augusti: kan du nå oss via mejl studievagledningcampusgotland@uadm.uu.se (men räkna med längre svarstider) eller så kan du kontakta Centrala studievägledningen via studentservice@uu.se.

Studievägledningen i Visby öppnar som vanligt 16 augusti med bokningsbara tider via telefon eller Zoom.

STÖD FÖR STUDENTER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING
Stödet för funktionsnedsättning vid Campus Gotland kan du nå via mejl eller genom att boka tid för samtal till och med 24 juni. Under perioden 25 juni till den 9 augusti är tillgängligheten begränsad enligt följande:

 • 28 juni  – 18 juli är det helt stängt på Campus Gotland men du kan kontakta samordnarna i Uppsala för akuta frågor, du når dem på samordnare@uadm.uu.se
 • 19 juli – 8 augusti finns stödet på plats en dag i veckan och svarar på mejl mm.
 • Från den 9 augusti är det ordinarie öppettider som gäller, välkomna att höra av er eller boka en tid!

Kom ihåg att ansöka om riktat pedagogiskt stöd i god tid, gärna redan när du ansöker till en utbildning vid Uppsala universitet.

VÄGLEDNING KRING UTLANDSSTUDIER
Under perioden 5 juli – 6 augusti har många av våra internationella handläggare semester. Vi kommer att prioritera akuta ärenden under denna tid så du bör räkna med längre svarstider. Våra handläggare är tillgängliga via e-post till följande tre funktions-adresser:

Drop-in via Zoom (tisdagar och torsdagar klockan 13-14) är stängd från 8 juni till 26 augusti. Öppnar igen 31 augusti.

För Campus Gotland-specifika frågor finns Annika Jörnemark på plats till och med 5 juli och från 10 augusti via telefon 0498-10 82 25 och e-post annika.jornemark@uadm.uu.se.

Information om coronaviruset

Håll avstånd

Nedan följer en sammanfattning av åtgärder som tagits fram på Campus Gotland i fråga om att förhindra smittspridning av Covid-19. Informationen är ett lokalt komplement till universitetets övergripande sida "Rekommendationer om coronaviruset".

Så minskar vi smittspridningen

För att bromsa spridningen av coronaviruset är det viktigt att vi tillsammans hjälps åt. Det bästa sättet att skydda sig och andra mot att bli sjuk är att undvika nära kontakt med människor. Grundläggande är att hålla avstånd och att ta personligt ansvar samt att

Nationella föreskrifter: Från och med den 14 december gäller skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19. Läs mer på Folkhälsomyndighetens webbplats om nationella föreskrifter.

På Kriskommunikation.se finns en sammanställning av de förbud och råd och rekommendationer som gäller just nu samt länkar till fördjupad information.

Våra Åtgärder för att minska smittspridning

Schemaläggning på Campus Gotland

 • Studenter rekommenderas att endast vistas inomhus på campus i anslutning till schemalagd undervisning på plats. Har man distansundervisning före eller efter och för lite tid att hinna förflytta sig till studieplats utanför campus blir det förstås nödvändigt att hitta en socialt distanserad studieplats på campus. Studenter som har schemalagd undervisning direkt före eller efter lunch kan vistas i lokalerna under lunchrasten.
 • Vid de tillfällen som går läggs en halvtimmes glapp mellan olika kurser istället för dagens 15 minuter
 • Inga undervisningstillfällen kommer att ha fler än 50 personer per lokal.
 • Lektionssalar, grupprum och programrum användas bara till max halva kapaciteten, det vill säga häften av mängden sittplatser. En sal som normalt tar 50 personer, tar alltså bara 25 personer.
 • Förlängning av dagen så gott det går, lägg kurser mellan 8-17
 • Utspridning av lunchtiden så gott det går mellan 11-14
 • Spridda starttider 8, 8.30, 8.45 osv

Information/skyltning på Campus

 • Information om att hålla avstånd rullar på skärmarna, är uppsatta på dörrar, i korridorer, matsal, toaletter och grupprum.
 • Alla platser där det förväntas köbildning har blivit uppmärkta med ”Stå-dekaler”.

Övrigt

 • Inga utställare eller liknande i huvudentrén
 • Plexiglas uppsatta i receptionen vid huvudentrén, studieadministration plan 2 i D-huset samt vid tentamen.
 • Receptionen kommer ha nummerlappssystem
 • Max 4 studenter åt gången kan vistas i landskapet (studieadministrationen) i D-huset plan 2.
 • Drop-in via Zoom erbjuds för de studenter som har administrativa frågor och inte vill besöka Studentservice på plats
 • Hälften av platserna i restaurangen har tagits bort samt även i ”studentmatsalen” i D-huset
 • Stationer med desinficeringsmöjligheter finns vid ingångar, reception och lektionssalar
 • Salstentamina har en separat, detaljerad åtgärdsplan.
 • Distansvärd ska se till att grupper av studenter inte umgås för tätt inpå varandra och att den rekommenderade distansen upprätthålls mellan studenter

Senast uppdaterad: 2021-07-09