Studera med funktionsnedsättning

Vad är funktionsnedsättning

Om du har en varaktig funktionsnedsättning som blir ett hinder i studierna kan du få stöd under din studietid på universitetet.

Vi är fyra samordnare som arbetar med särskilt pedagogiskt stöd för studenter med funktionsnedsättning, tre i Uppsala och en på Gotland. Kontaktuppgifter till samordnaren på Campus Gotland.

Kom ihåg att ansöka om särskilt pedagogiskt stöd i god tid, gärna redan när du ansöker till en utbildning vid Uppsala universitet.

Vi söker mentorer!

Studenter med funktionsnedsättning kan via universitetet få pedagogiska stödinsatser i sina studier, ett av dessa stöd är att ha en mentor.

Mentorn hjälper och stöttar studenten bland annat med att planera och strukturerar studierna, sätta upp mål och delmål, göra ett studieschema och ha en överblick över kurserna och kurskraven, samt motivera studenten att komma igång med uppgifter och återkoppla. Mentorn är inte en ”extralärare” och mentorn har inget ansvar för studentens studieresultat, utan finns där som ett stöd.

Vi söker nu personer som har möjlighet att ta uppdrag som mentorer under terminerna. Arbetstiden kan variera beroende på antal studenter med behov av stödet, men du ska kunna avsätta upp till ca 10 timmar i veckan åt uppdraget. Du som söker behöver vara beredd att vara mentor minst ett läsår, gärna längre, då kontinuitet är viktigt.

Du som söker bör vara lugn och stabil som person, vara tålmodig och pedagogisk i ditt förhållningssätt. Du bör vara strukturerad och ordningssam, du måste tala och skriva svenska flytande, och gärna även engelska då vi även har internationella studenter. Du bör ha en akademisk utbildning i botten och vana av studier. Ett stort plus om du tidigare har arbetat som lärare eller liknande, och har erfarenhet av eller kunskap om olika funktionsnedsättningar.

Som mentor erbjuds du utbildning inom området neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och kontinuerlig handledning i grupp.

För intresseanmälan eller mer information, kontakta samordnare Sofie Westberg.
Telefon: 0498-108244 eller e-post: sofie.westberg@uadm.uu.se.

Seniormentorer sökes