Studentboende i Visby

Jämfört med de större universitetsstäderna är det relativt lätt att få studentboende i Visby.

Det beror framförallt på att det finns många privata hyresvärdar som väljer att hyra ut till studenter under terminerna och till turister på sommaren.

Vill du hyra under läsåret (höst- och vårtermin) finns alltså flera möjligheter att finna den typen av bostad du letar efter, både studentlägenheter och många trevliga privatbostäder.

Vill du hyra helårsvis, alltså även under sommaren, rekommenderar vi dig att kontakta Gotlandshem, dvs det kommunala bostadsbolaget på Gotland.

gotlandsstudentbostad.se hittar du all information kring studentboende i Visby, till exempel

  • länkar till kommersiella och privata hyresvärdar
  • tips kring på vad du bör tänka på när du hittat boende
  • något kring hemförsäkring
  • kontaktinformation
  • boendegaranti (läs något om det nedan).

Boendegaranti

Om du trots allt skulle få problem att hitta boende, erbjuder vi en boendegaranti. Boendegarantin omfattar dig som antas till heltidsstudier om minst 30 poäng per termin. OBS: gäller ej sommarterminen.

Garantin innebär inte att du får en egen bostad utan att vi från och med terminsstarten hjälper dig med en tillfällig sängplats genom vår förmedling. Detta tillfälliga boende bekostas av dig själv.

Boendegarantin ger dig ett boende med lägst vandrarhemsstandard (dela rum kan bli aktuellt). Tiden som boendena upplåts varierar med boendeform och hyresvärd. De ligger på cykelavstånd eller har allmänna kommunikationer till centrum.

Om du inte själv hittat något passande boende när det är 1 - 2 veckor kvar till terminsstart, kontakta då Rindis boendeförmedlare på telefon 0498 - 10 8490 eller via e-post: boende@rindi.com.