Masterprogram i digital konstvetenskap 2021/2022

- 120 HP
- Flexibel
- Distans 100%
- Utbildningsplan
Vill du fördjupa dina kunskaper i konstvetenskap, renässansstudier eller urbanstudier? Masterprogrammet i digital konstvetenskap är ett nätbaserat distansprogram på avancerad nivå. Programmet är en flexibel utbildning med stark forskningsförankring inom digital konstvetenskap, renässansstudier och urbanstudier. Examen ger en god grund för den expanderande digitala arbetsmarknaden och för fortsatta studier inom ämnet.
Om programmet
Masterprogrammet har en tydlig profilering mot digital och teknisk konstvetenskap och erbjuder två sammanvävda huvudspår: renässansstudier och urbanstudier. Programmet har dock en mycket flexibel struktur och det är också möjligt att välja kurser för en mer allmän konstvetenskaplig utbildning med nordiska, internationella och globala perspektiv.
Utbildningen är huvudsakligen nätbaserad och tar fasta på det digitala mediets möjligheter och studenternas individuella geografiska placering. Programmet har även en stark forskningsanknytning och som masterstudent inom programmet erbjuds du inblickar i och aktiv medverkan i aktuella forskningsprojekt.
Den digitala konstvetenskapen är ett nytt fält som kontinuerligt utvecklas, vilket innebär att programmet ständigt uppdateras ifråga om både innehåll och tekniska lösningar. Syftet med programmet är att det ska ge en stabil grund för dagens och morgondagens arbetsmarknad och för fortsatt forskning inom digital konstvetenskap.
Examen
Programmet leder till en filosofie masterexamen (Master of Arts, 120 credits) med konstvetenskap som huvudområde. Efter ett års studier finns det möjlighet att ta ut en filosofie magisterexamen (Master of Arts, 60 credits).
Upplägg
Programmet inleds med en obligatorisk kurs i konstvetenskaplig teori och metod om 7,5 hp samt en uppsatskurs om 30 eller 45 hp. De obligatoriska kurserna Digital konstvetenskap I och Digital konstvetenskap II ges under termin ett respektive termin tre. I övrigt innehåller programmet valbara kurser med inriktning mot renässansstudier och urbanstudier samt mer allmänna konstvetenskapliga kurser.
Om undervisningen
Undervisningen bedrivs som nätbaserad distansundervisning. Vissa av de valbara tematiska kurserna innehåller moment som exkursioner och undervisning som är knuten till den fysiska konstvärlden, arkitekturen och arbetsmarknaden. Utbildningen förmedlar teoretiska angreppssätt och modeller för tolkning av artefakter och miljöer och tillvaratar dina egna och dina kurskamraters erfarenheter och geografiska placering. Lärarstöd ges online och via chattseminarier, diskussionsforum och e-post. Undervisningen sker på svenska, skandinaviska och engelska.
Studera utomlands
Flera av kurserna har internationella inslag och det är också möjligt att läsa kurser vid internationella lärosäten som en del av programmet.
Karriär
Efter avslutade studier kan du till exempel arbeta som:
- intendent eller curator vid arkitektur- och konstmuseer
- forskningsassistent
- konstkritiker
- antikvarie
- tjänsteman inom statlig förvaltning
Karriärstöd
Under hela din studietid erbjuder UU Karriär stöd och vägledning. Du har möjlighet att delta i en mängd karriäraktiviteter och boka individuella vägledningssamtal. Läs mer om UU Karriär.
Behörighet och anmälan
Masterprogram i digital konstvetenskap
120 HP
HT21 - 100 % - Distans blandad tid
Studieort: Flexibel
Sista anmälningsdatum: 2021-04-15
Anmälningskod: UU-P5042 Anmälan
Undervisningsspråk: Svenska
Behörighet:
Filosofie kandidatexamen med konstvetenskap som huvudområde eller motsvarande utländsk examen.
Dessutom krävs kunskaper i svenska och engelska motsvarande vad som krävs för grundläggande behörighet till svensk högskoleutbildning på grundnivå.
Urval: Högskolepoäng (max 285 hp)
Avgifter: Du som inte är medborgare i ett EU-/EES-land eller Schweiz måste betala anmälnings- och studieavgift.
Läs mer om avgifter och stipendier.
Anmälningsavgift: 900 kr
Studieavgift, första terminen: 50000 kr
Total studieavgift: 200000 kr
Kontakt och mer info
Kontakt
Konstvetenskapliga institutionen
Engelska parken, Thunbergsvägen 3H 752 38 UPPSALA
Box 630, 751 26 UPPSALA
018-471 2887
www.uu.se/utbildning