Student hösten 2022

På denna sida ger vi några tips till dig som ska studera hos oss i höst. Börja med checklistan!

Välkommen till Uppsala universitet och Visby!

Snart börjar du plugga hos oss vid Uppsala universitet - Campus Gotland! Vi ser fram emot tills höstterminen börjar och vi hoppas du också gör det!

Om du blivit antagen kan du registrera dig på din/dina kurser från och med 29 juli. 17-19 augusti kommer du som ny student att bli uppringd av en av våra nuvarande studenter som vill hälsa dig välkommen till Uppsala universitet – Campus Gotland. Fler viktiga datum hittar du i vår checklista

Välkomstaktiviteter

Nya studenter på Campus Gotland kommer att bjudas in till diverse välkomstaktiviteter, till exempel guidade turer i Visby, en tur med turisttåget samt en busstur runt Gotland. Detaljer runt detta hittar du i vår checklista

Välkomstmottagning 29 augusti

Välkomstmottagningen för nya studenter på Campus Gotland kommer att äga rum samma dag höstterminen börjar, dvs måndag 29 augusti i S:t Nicolai ruin i Visby. Mer information kring välkomstmottagningen finns här.

Kika gärna också på välkomstfilmen från förra årets mottagning som på grund av coronaviruset inte skedde fysiskt på plats i S:t Nicolai ruin utan var helt digital. I filmen möter du rektor och pro-rektor och flera av våra studenter som presenterar studentlivet på Uppsala universitet – Campus Gotland.

Är du reserv?

Vi kallar reserver via den e-postadress eller det telefonnummer du angivit på Antagning.se så se till att kolla din e-post innan och under kursstart så att du inte riskerar att förlora din reservplats. Observera: Om du inte ser mejlet från oss i din vanliga inkorg kan det ha hamnat i skräppostmappen så glöm inte att även kolla den om du inte ser mejlet i inkorgen!

Är du efterantagen eller antagen med villkor?

Information om antagningar med villkor och om du står som reserv hittar du på universitetets studentsidor och hos den institution som kursen tillhör.

Har du frågor eller får problem, ta kontakt med institutionen som ger kursen eller kontakta Studentservice vid Campus Gotland.

Hitta till Campus Gotland

Hitta till Campus Gotland

Uppsala universitet - Campus Gotland ligger mellan stranden och ringmuren i Visbys inre hamn.

Hitta till oss

Bra länkar för dig som är student hos oss

Drop-in-tider - Vecka 34 och vecka 35

Studieadministrationen på plan 2 i D-huset har utökade drop-in-tider under vecka 34 och vecka 35:

  • Måndag 22 augusti - torsdag 25 augusti: 13.00-14.30
  • Fredag 26 augusti: 10.00-11.30 och 13.00-14.30

  • Måndag 29 augusti - fredag 2 september: 13.00–14.30.

Du kan också alltid nå oss via e-post, studentservice-cg@uu.se.

IT-support under vecka 34

IT-supporten har också drop-in under vecka 34 i rum D23 (plan 2 i D-huset).

  • Onsdag 24 augusti - torsdag 25 augusti: 13.00-14.30
  • Fredag 26 augusti: 10.00-11.30 och 13.00-14.30
Senast uppdaterad: 2022-08-18