Student hösten 2020

Varmt välkommen till Uppsala universitet och Visby! På denna sida ger vi några tips till dig som ska studera hos oss i höst. Börja med checklistan.

Registrera dig på din/dina kurser från och med 1 augusti!

9 juli får du ditt första antagningsbesked via ditt konto på Antagning.se - ett besked du måste tacka Ja till senast 24 juli.

Om du blivit antagen kan du registrera dig på din/dina kurser i början av augusti

Registreringen gör du i två steg:

  1. Gå till Studentportalen och aktivera ditt studentkonto. Har du redan ett konto (t ex om du är en nuvarande student) går du direkt till steg 2.
  2. Logga in med ditt studentkonto i Studentportalen för att registrera dig. När du har registrerat dig får du en bekräftelse via e-post inom ett par dagar. 

Observera att olika kurser har olika registreringsperioder och du ansvarar själv för att ta reda på när registreringsperioden för just din kurs öppnar. Det gör du lättast genom att logga in i Studentportalen och sök fram (med kurskod, anmälningskod eller namnet på kursen) den/de kurser du är antagen till.

Fler viktiga datum finns i checklistan för nya studenter.

Är du reserv?

Vi kallar reserver via den e-postadress eller det telefonnummer du angivit på Antagning.se så se till att kolla din e-post innan och under kursstart så att du inte riskerar att förlora din reservplats. Observera: Om du inte ser mejlet från oss i din vanliga inkorg kan det ha hamnat i skräppostmappen så glöm inte att även kolla den om du inte ser mejlet i inkorgen!

Är du efterantagen eller antagen med villkor?

Information hittar du under kursens registreringsinformation i Studentportalen.

Har du frågor eller får du problem, ta kontakt med institutionen som ger kursen eller kontakta Studentservice vid Campus Gotland.

Hitta till Campus Gotland

Hitta till Campus Gotland

Uppsala universitet - Campus Gotland ligger mellan stranden och ringmuren i Visbys inre hamn.

Hitta till oss