Student hösten 2021

På denna sida ger vi några tips till dig som ska studera hos oss i höst. Börja med checklistan!

Välkommen till Uppsala universitet och Visby!

Snart börjar du plugga hos oss vid Uppsala universitet - Campus Gotland! Vi ser fram emot tills höstterminen börjar och vi hoppas du också gör det!

DIGITAL VÄLKOMSTMOTTAGNING 27 AUGUSTI

Fredag 27 augusti kommer du att kunna ta del av universitetets digitala välkomstmottagning. Förutom rektor och prorektor får du möta några av våra studenter som tar dig med bakom kulisserna till studier och studentliv.

Filmen blir tillgänglig här den 27 augusti kl. 14.30 och kommer sedan ligga kvar så att du kan titta när det passar dig.

Välkomstfilm

Se vår checklista för fler välkomstaktiviteter vid Campus Gotland hösten 2021!

SÅ PÅVERKAS DINA STUDIER AV COVID-19

Från den 30 augusti är inriktningen att Uppsala universitet återgår till campusundervisning. Denna övergång kommer att ske gradvis och eftersom det ser olika ut beroende på vilket ämne man studerar, så ber vi dig att kontakta kurs- eller programansvarig på din utbildning för närmare besked.

Är du antagen till ett program?

På din programsida finns kontaktuppgifter och eventuellt uppgifter om programstart, reservantagning och hur du registrerar dig. Hitta ditt program här.

Registrera dig på din/dina kurser från och med 30 juli!

16 juli får du ditt första antagningsbesked via ditt konto på Antagning.se - ett besked du måste tacka Ja till senast 23 juli.

Om du blivit antagen kan du registrera dig på din/dina kurser från och med 30 juli

Registreringen gör du i två steg:

För att behålla din plats och inte riskera att förlora den till efterkommande reserver måste du registrera dig om du inte redan har gjort det.

  1. För att registrera dig på kurs måste du först aktivera ditt studentkonto. Läs mer om aktivering av studentkonto.
  2. När du har aktiverat studentkontot, kan du registrera dig på kurs/kurser. Läs mer om registrering på kursObservera att fristående kurser eller kurser inom program kan ha olika registreringsperioder.

Om du redan är student vid Uppsala universitet och redan har ett studentkonto, kan du logga in direkt för att registrera dig direkt på din kurs/dina kurser.

Läs mer om studentkonto och registrering vid Uppsala universitet.

Är du reserv?

Vi kallar reserver via den e-postadress eller det telefonnummer du angivit på Antagning.se så se till att kolla din e-post innan och under kursstart så att du inte riskerar att förlora din reservplats. Observera: Om du inte ser mejlet från oss i din vanliga inkorg kan det ha hamnat i skräppostmappen så glöm inte att även kolla den om du inte ser mejlet i inkorgen!

Är du efterantagen eller antagen med villkor?

Information om antagningar med villkor och om du står som reserv hittar du på universitetets studentsidor och hos den institution som kursen tillhör.

Har du frågor eller får problem, ta kontakt med institutionen som ger kursen eller kontakta Studentservice vid Campus Gotland.

Hitta till Campus Gotland

Hitta till Campus Gotland

Uppsala universitet - Campus Gotland ligger mellan stranden och ringmuren i Visbys inre hamn.

Hitta till oss

Bra länkar för dig som är student hos oss

Senast uppdaterad: 2021-09-14