Student hösten 2020

På denna sida ger vi några tips till dig som ska studera hos oss i höst. Börja med checklistan!

9 juli får du ditt antagningsbesked!

Om du sökt kurser och program till hösten får du ditt antagningsbesked via ditt konto på Antagning.se skickat till den e-postadress du angav i ansökan.

Så påverkas dina studier av covid-19

Under våren 2020 har undervisning och examination skett på distans på grund av covid-19. Från och med 16 juni upphörde dessa rekommendationer att gälla. Därför kommer de flesta av höstens kurser ges vid campus, med vissa digitala inslag. Håll dig informerad om vad som gäller på våra sidor om coronaviruset.

Registrera dig på din/dina kurser från och med 1 augusti!

9 juli får du ditt första antagningsbesked via ditt konto på Antagning.se - ett besked du måste tacka Ja till senast 24 juli.

Om du blivit antagen kan du registrera dig på din/dina kurser från och med 1 augusti

Registreringen gör du i två steg:

  1. Gå till Studentportalen och aktivera ditt studentkonto. Har du redan ett konto (t ex om du är en nuvarande student) går du direkt till steg 2.
  2. Logga in med ditt studentkonto i Studentportalen för att registrera dig. När du har registrerat dig får du en bekräftelse via e-post inom ett par dagar. 

Observera att olika kurser har olika registreringsperioder och du ansvarar själv för att ta reda på när registreringsperioden för just din kurs öppnar. Det gör du lättast genom att logga in i Studentportalen och sök fram (med kurskod, anmälningskod eller namnet på kursen) den/de kurser du är antagen till.

Fler bra eller viktiga saker finns i checklistan för nya studenter.

Drop-in-tider på Studentservice

Besök Studieadministrationen på Campus Gotland, plan 2 i D-huset  (i kontorslandskapet) eller om du föredrar att ses online kan du gå in i vårt e-mötesrum i Zoom under följande drop-in tider:

  • Måndag 24 augusti: 13.00-15.00
  • Tisdag 25 augusti: 13.00-15.00
  • Onsdag 26 augusti: 13.00-15.00
  • Torsdag 27 augusti: 13.00-15.00
  • Fredag 28 augusti: 11.00-12.00 och 13.00-14.00

Du kan också alltid nå oss via e-post, studentservicecampusgotland@uadm.uu.se.

Är du reserv?

Vi kallar reserver via den e-postadress eller det telefonnummer du angivit på Antagning.se så se till att kolla din e-post innan och under kursstart så att du inte riskerar att förlora din reservplats. Observera: Om du inte ser mejlet från oss i din vanliga inkorg kan det ha hamnat i skräppostmappen så glöm inte att även kolla den om du inte ser mejlet i inkorgen!

Är du efterantagen eller antagen med villkor?

Information hittar du under kursens registreringsinformation i Studentportalen.

Har du frågor eller får problem, ta kontakt med institutionen som ger kursen eller kontakta Studentservice vid Campus Gotland.

Hitta till Campus Gotland

Hitta till Campus Gotland

Uppsala universitet - Campus Gotland ligger mellan stranden och ringmuren i Visbys inre hamn.

Hitta till oss

Välkommen till Campus Gotland

I den här 20-sidiga välkomst-broschyren (pdf) får du reda på det mesta som du behöver veta för din tid som student på Campus Gotland.

Broschyren gäller för läsåret 2019/2020 och när du kommer till Visby i höst får du en uppdaterad version som gäller läsåret 2020/2021 som trycksak.