Student hösten 2020

På denna sida ger vi några tips till dig som ska studera hos oss i höst. Börja med checklistan!

9 juli får du ditt antagningsbesked!

Om du sökt kurser och program till hösten får du ditt antagningsbesked via ditt konto på Antagning.se skickat till den e-postadress du angav i ansökan.

Så påverkas dina studier av covid-19

På grund av covid-19 kommer en del av höstens program och kurser ges vid campus (med digitala inslag) och en del ges på distans. Logga in i Studentportalen för att få information om vad som gäller för just din kurs eller ditt program.

Håll dig informerad om vad som gäller på universitetets sidor om coronaviruset.

Registrera dig på din/dina kurser från och med 1 augusti!

9 juli får du ditt första antagningsbesked via ditt konto på Antagning.se - ett besked du måste tacka Ja till senast 24 juli.

Om du blivit antagen kan du registrera dig på din/dina kurser från och med 1 augusti

Registreringen gör du i två steg:

  1. Gå till Studentportalen och aktivera ditt studentkonto. Har du redan ett konto (t ex om du är en nuvarande student) går du direkt till steg 2.
  2. Logga in med ditt studentkonto i Studentportalen för att registrera dig. När du har registrerat dig får du en bekräftelse via e-post inom ett par dagar. 

Observera att olika kurser har olika registreringsperioder och du ansvarar själv för att ta reda på när registreringsperioden för just din kurs öppnar. Det gör du lättast genom att logga in i Studentportalen och sök fram (med kurskod, anmälningskod eller namnet på kursen) den/de kurser du är antagen till.

Fler bra eller viktiga saker finns i checklistan för nya studenter.

Drop-in-tider

Besök Studieadministrationen på Campus Gotland, plan 2 i D-huset  (i kontorslandskapet) eller om du föredrar att ses online kan du gå in i vårt e-mötesrum i Zoom. Besökstider i D-huset eller Zoom-mötestider:

  • Måndag - fredag (utom helg- och klämdagar): 13.00–14.30

Du kan också alltid nå oss via e-post, studentservicecampusgotland@uadm.uu.se

Är du reserv?

Vi kallar reserver via den e-postadress eller det telefonnummer du angivit på Antagning.se så se till att kolla din e-post innan och under kursstart så att du inte riskerar att förlora din reservplats. Observera: Om du inte ser mejlet från oss i din vanliga inkorg kan det ha hamnat i skräppostmappen så glöm inte att även kolla den om du inte ser mejlet i inkorgen!

Är du efterantagen eller antagen med villkor?

Information hittar du under kursens registreringsinformation i Studentportalen.

Har du frågor eller får problem, ta kontakt med institutionen som ger kursen eller kontakta Studentservice vid Campus Gotland.

Hitta till Campus Gotland

Hitta till Campus Gotland

Uppsala universitet - Campus Gotland ligger mellan stranden och ringmuren i Visbys inre hamn.

Hitta till oss

Välkomstbok från Campus Gotland 2020/2021

I den här välkomstboken från Campus Gotland (pdf) får du reda på det mesta som du behöver veta för din tid som student på Campus Gotland.

När du kommer till Visby får du foldern som en fin och användbar trycksak!