Student våren 2022

Varmt välkommen till Uppsala universitet och Visby! På denna sida ger vi några tips till dig som ska studera hos oss i vår. Börja med checklistan.

Välkommen till Uppsala universitet och Visby!

9 december fick du ditt första antagningsbesked

Om du sökt kurser och program till hösten får du antagningsbesked 1 med svarskrav 9 december via ditt konto på Antagning.se skickat till den e-postadress du angav i ansökan. Fler viktiga datum:

Fler viktiga datum finns i vår checklista för nya studenter.

Registreringen gör du i två steg (från och med 23 december):

För att behålla din plats och inte riskera att förlora den till efterkommande reserver måste du registrera dig om du inte redan har gjort det.

  1. För att registrera dig på kurs måste du först aktivera ditt studentkontoLäs mer om aktivering av studentkonto.
  2. När du har aktiverat studentkontot, kan du registrera dig på kurs/kurserLäs mer om registrering på kursObservera att fristående kurser eller kurser inom program kan ha olika registreringsperioder.

Om du redan är student vid Uppsala universitet och redan har ett studentkonto, kan du logga in direkt för att registrera dig direkt på din kurs/dina kurser.

Läs mer om studentkonto och registrering vid Uppsala universitet.

Installera Zoom och testa din utrustning

Uppsala universitet använder Zoom för att mötas på distans genom undervisning och andra studieformer. Zoom kan användas både för aktiviteter organiserade av lärare och samarbeten studenter emellan. Du kan ladda ner Zoom till din dator, surfplatta eller telefon och du loggar in med ditt studentkonto. Det går att starta Zoommöten både via programet och via lärplattformen Studium (Canvas).

Se till att du har de tekniska utrustning som behövs för att använda Zoom. När du installerar programmet kan du testa ljud och bild. Läs mer om Zoom på sidan "Zoom för studenter".

Är du reserv?

Vi kallar reserver via den e-postadress eller det telefonnummer du angivit på Antagning.se så se till att kolla din e-post innan och under kursstart så att du inte riskerar att förlora din reservplats. Observera: Om du inte ser mejlet från oss i din vanliga inkorg kan det ha hamnat i skräppostmappen så glöm inte att även kolla den om du inte ser mejlet i inkorgen!

Är du efterantagen eller antagen med villkor?

Information om antagningar med villkor och om du står som reserv hittar du på universitetets studentsidor och hos den institution som kursen tillhör.

Har du frågor eller får problem, ta kontakt med institutionen som ger kursen eller kontakta Studentservice vid Campus Gotland.

Hitta till Campus Gotland

Hitta till Campus Gotland

Uppsala universitet - Campus Gotland ligger mellan stranden och ringmuren i Visbys inre hamn.

Hitta till oss

Bra länkar för dig som är student hos oss

Sen anmälan öppnar 15 december!

Hann du inte söka någon av våra kurser eller program innan sista ordinarie anmälningsdag 15 oktober? Från och med 15 december har du chansen att göra en så kallad sen anmälan till vårens utbildningar.

Sen anmälan vårterminen 2019
Senast uppdaterad: 2022-05-12